Thursday, 6 October 2011

BERDIKARI or beAr dee CurrY(INDEPENDENT)~~heeheeheehee

setelah lame menghilang akhirnya muncul kembali..huhuhu..lama nye tak menjenguk blog sebab xde ape yg nk di tulis...untuk kali ni nk ckp psl BERDIKARI or berdiri di kaki sendiri or independent or bear dee curry...hehe

bila kita melangkah ke alam IPT ni kebanyakan dari kita terpaksa duduk berjauhan dari keluarga dan berdikari untuk hidup....tapi adalah segelintir makhluk Allah ni yang bila berjauhan dengan keluarga pun xpandai2 lagi berdikari...AloooOOoo Makcik!umor da berapa nAk bergantung ngan orang lagi??at first maybe kwn kita dapat bantu kita tp kalo da mengada-ngada sangat smpai assingment kne org buatkan?baju sendiri nak hantar dobi tapi orang yang hantarkan?nak masak megi@mi instant pon org masakkan atas alasan xpndai masak?(errrrrr...)

jangan wat sampai kawan-kawan kita lari dari kita....jangan jadikan alasan x pandai berdikari or x biasa hidup sendiri untuk ambil kesempatan atas diri orang lain...nanti bila kita dah menempuhi alam pekerjaan kita jugak yg susah....yela..dulu orang yang wat semuanya kn...so,pikir2 kan la....x kisah siapa pun kita...try to be independent...its help u in future,trust me....
Share

No comments:

Post a Comment