Tuesday, 1 November 2011

*sana,situ,sini penyanyi* kenapa penyanyi?

End of the year suda!x rasa masa berlalu...hmm...entry for today : *sana,situ,sini penyanyi* Why?


x dinafikan rakyat malaysia ni memang berbakat...sebab 2 la rancangan realiti nyanyian macam cendawan tumbuh...dari akademi fantafunti,mentol,malaysian adol,n yg terbaru vokal bukan sekadar wajah... ^__^
bukan untuk peserta dewasa je...untuk kanak-kanak pon ada....idola celik la,bintang kucil la,itu la ini la...mcm2 la....yg menjadi kemusykilan sekarang ni, betul ke diorang ni minat or just mencari populariti?
Ada yg sanggup meninggalkan kerjaya professional semata-mata nak jadi penyanyi...ada yang menjadi pelajar cemerlang tapi x meneruskan pelajaran sebaliknya menjadi penyanyi...

Malaysia dah banjir dengan penyanyi n all that....apa kata kita banjirkan Malaysia dengan peguam,doktor,dentist,surgeon,teachers,bankers,pilot and other professional career. Bknla nk cakap jd penyanyi ni x bagus...tp kalau suara x seberapa better forget it...lagi elok kita cari kelebihan kita kat benda lain....

yang untuk kanak-kanak ni lg 1...its okay if they just sing, tp kalo umur baru 10-11 tahun da nyanyi lagu loving2 dengan aksi romantik ape cer?its a bad influence to a child minds....

daripada parents sibuk masukkan anak2 pergi kelas menyanyi,kelas muzik, ballet or whatsoever la...lagi bagus kalo mereka2 ni hantar ank2 mereka pergi kelas mengaji or fardhu ain...lagi afdhal n berkat....didik la anak ke arah kebaikan...ajar anak2 untuk menyanyi bait2 kalam ALLAH itu baru amanah ibu bapa...



its not that im being narrow-minded..,but its my personal thinking n opinion....up to u to swallow it or spit it..

"Music is the career I'm lucky enough to get paid for, but I have other desires and passions."
*Layne Staley*

  sue rais   (^___^)
Share

No comments:

Post a Comment