Monday, 18 March 2013

Kerja

Assalamualaikum..~~
Its been a week after the PAC programme..PAC tu stand for Program Assesment Centre..untuk kekosongan jawatan2 kerajaan..PAC yg sue sertai untuk jawatan Penolong Pegawai Hal Ehwal Islam S27,agak susah jugak lah,ada 6 aktiviti,4 penyelesaian masalah,pengucapan awam berbentuk tazkirah dan qiraah Al-Quran..cramp jugak otak dibuatnya..tak taulah kenapa,sue tak ada semangat pon untuk dapat jawatan tu..rasanya belum cukup layak dan rasa terlalu rendah diri berbanding peserta yang lain..

Sebenarnya,tak kira lah apa pun pekerjaan kita,swasta ke,kerajaan atau kerja sendiri,biarlah pekerjaan tu benda yang kita rasa gembira bila kita buat.,tak guna gaji beribu riban kalau kerja kita tu kita tak suka,its can effect our life..ia boleh buat kita murung,pemarah,tak produktif dan malas..biar lah bila kita kerja,kita boleh belajar banyak benda.,biarlah kita bermula dari bawah.,rezeki tak datang bergolek..tak ada orang yang keluar2 dari ipt je da jd pengurus (kecuali kalau company bapak dia la).,biarlah kita belajar bekerja dulu sebelum mengajar orang lain tentang kerja...;)

Share

Wednesday, 20 February 2013

Manusia Itu Sama

Assalamualaikum.

Selamat petang hari ke 20 dalam bulan Februari..;)
Walaupun otak da masok angin,tapi hati terdetik beritahu akal untuk mengarahkan tangan menaip. ;)
Apa ada pada sijil dan ijazah?cuma sekeping kertas yang tertulis bahawa kita dah menjalani 2,3,4,5 (dan seterusnya) tahun mempelajari sesuatu bidang. Tak tertulis pon kat situ kita dapat masuk syurga kalau ada diploma,ijazah dan whatsoever la..tapi tak faham dengan orang yang terlalu banggakan tahap pendidikan sampai menghina orang yang berkelulusan rendah dari dia. Tak terfikir ke manusia macam tu yg direndah-rendahkan dan dihina tu juga manusia?Proses kejadian manusia tak kira apa pun kelulusannya tetap sama.,dari air mani menjadi janin..tak teringat kah?

Share

Wordless Wednesday

Share

Monday, 18 February 2013

Terima Kasih :)

Assalamualaikum.

Walaupun sedikit terlambat.Terima Kasih.;)

Share