Monday, 18 March 2013

Kerja

Assalamualaikum..~~
Its been a week after the PAC programme..PAC tu stand for Program Assesment Centre..untuk kekosongan jawatan2 kerajaan..PAC yg sue sertai untuk jawatan Penolong Pegawai Hal Ehwal Islam S27,agak susah jugak lah,ada 6 aktiviti,4 penyelesaian masalah,pengucapan awam berbentuk tazkirah dan qiraah Al-Quran..cramp jugak otak dibuatnya..tak taulah kenapa,sue tak ada semangat pon untuk dapat jawatan tu..rasanya belum cukup layak dan rasa terlalu rendah diri berbanding peserta yang lain..

Sebenarnya,tak kira lah apa pun pekerjaan kita,swasta ke,kerajaan atau kerja sendiri,biarlah pekerjaan tu benda yang kita rasa gembira bila kita buat.,tak guna gaji beribu riban kalau kerja kita tu kita tak suka,its can effect our life..ia boleh buat kita murung,pemarah,tak produktif dan malas..biar lah bila kita kerja,kita boleh belajar banyak benda.,biarlah kita bermula dari bawah.,rezeki tak datang bergolek..tak ada orang yang keluar2 dari ipt je da jd pengurus (kecuali kalau company bapak dia la).,biarlah kita belajar bekerja dulu sebelum mengajar orang lain tentang kerja...;)

Share

No comments:

Post a Comment