Saturday, 29 October 2011

secret admirer~~

siapa yg xpnah menjadi secret admirer seseorang?? kalo ade yang x ada 2 means dye xnormal la 2...huhu..just joking....secret admirer ni bermaksud when we admirer,like,love or care 4 someone in silence without telling him/her....in malay...menyukai seseorg secara rahsia.....selalunya kita menjadi secret admirer (or ada secret admirer) masa zaman sekolah..btul x??bila kita minat dan suka pada seseorang ni la yang membuatkan kita untuk sentiasa menjadi yang terbaik..ada yang menyukai seseorang 2 masa zaman2 cinta monyet je...tp ada yang menyimpan perasaan sampai dewasa n ada yang hingga ke akhir hayat...

i have a story about A who are in love with his friend,B....but B have a boyfriend..when B broke up,A meluahkan perasaannya tetapi ditolak B..mungkin kerana fizikalnya yang x sekacak orang lain..hubungan mereka sebagai kawan kekal sampai tamat persekolahan..dia cuba melupakan B tapi bila dia menjauhkan diri dari B,B yg akan mencari A untuk meluahkan masalahnya..A cuma memendam parasaan kecewa...sampai satu hari A pergi selama-lamanya disebabkan kemalangan...sehari sebelum dia pergi dia sempat menyatakan hasratnya untuk bertemu B...hingga akhir hayatnya dia masih menyintai B...

bukan senang untuk menerima orang yang kita minat or sayang dlm diam xdapat terima kita...itulah sebab ramai yang memendam perasaan...apa pun cinta kan perlukan pengorbanan?just tell her/him what u feel....trust me,it makes u feel better...dont give up if he/she reject u...bunga bukan sekuntum,kumbang bukan seekor... (^__^)

*kepada org yg saya minati,semoga awak bahagia dengan org yg tercinta =))


Share

Thursday, 6 October 2011

BERDIKARI or beAr dee CurrY(INDEPENDENT)~~heeheeheehee

setelah lame menghilang akhirnya muncul kembali..huhuhu..lama nye tak menjenguk blog sebab xde ape yg nk di tulis...untuk kali ni nk ckp psl BERDIKARI or berdiri di kaki sendiri or independent or bear dee curry...hehe

bila kita melangkah ke alam IPT ni kebanyakan dari kita terpaksa duduk berjauhan dari keluarga dan berdikari untuk hidup....tapi adalah segelintir makhluk Allah ni yang bila berjauhan dengan keluarga pun xpandai2 lagi berdikari...AloooOOoo Makcik!umor da berapa nAk bergantung ngan orang lagi??at first maybe kwn kita dapat bantu kita tp kalo da mengada-ngada sangat smpai assingment kne org buatkan?baju sendiri nak hantar dobi tapi orang yang hantarkan?nak masak megi@mi instant pon org masakkan atas alasan xpndai masak?(errrrrr...)

jangan wat sampai kawan-kawan kita lari dari kita....jangan jadikan alasan x pandai berdikari or x biasa hidup sendiri untuk ambil kesempatan atas diri orang lain...nanti bila kita dah menempuhi alam pekerjaan kita jugak yg susah....yela..dulu orang yang wat semuanya kn...so,pikir2 kan la....x kisah siapa pun kita...try to be independent...its help u in future,trust me....
Share