Tuesday, 17 April 2012

PROJEK 3 : POLKA DOT itu SWEET ;)

Assalamualaikum...

awal x saya meng"update" blog?hihi...da 3 hari tido lewat macam ni...jangan ikot ye..!kali ni nak kongsi projek ke-3... POLKA DOT MAXI DRESS ..... Corak polka dot ni memang sweet n sesuai untuk wat kte nampak remaja n funky.....xkira lah polka dot yang besar-besar or yang kecik-kecik....but im prefer the small one...x nampak over bila pakai...macam kat bawah ni...

kredit to famecherry.com




So dengan pantasnya saya memulakan projek dengan mencari kain polka dot yang saya rasa cantik...kain ni di beli oleh my sister...sebab maxi skirt ni memang untuk dia....kainnya tebal n senang dijahit...so selepas 2 jam inilah hasilnya....




                               
hihihi...  budak baru belajar....macam ni lah hasilnya...tapi akan dipertingkatkan lagi mutu keunggulannya..hahaha..

;))
Share

Tuesday, 10 April 2012

Projek 2 : Green Maxi Skirt

Assalamualaikum..;)

Sekarang ni da makin ramai yang suka pakai maxi dress....tapi harga maxi dress ni memang boleh tahan jugaklah kemahalan dia...lagi2 for student like me...;P....so,i have sew a chiffon maxi skirt for outing nanti...huhu...

Maxi skirt kat bawah ni dari mellovelly...warna hijau dia sangat menarik hati saya...:))

Cantik n Simple...;)


so selepas da dpt kain..projek menjahit pon dimulakan....selepas satu hari setengah maxi skirt ni dapat disiapkan....walaupun ada kecacatan sikit kt pinggang...tapi im satisfied..hhuhu...so..inilah hasilnya....



hehe..macam model tak?haha



Share

Saturday, 7 April 2012

Project 1 : Black Long Dress

Assalamualaikum peeps!

Minat menjahit da datang balik dalam diri ni...!huhuhu...so projek pertama ialah sehelai dress hitam...Mulanya nak pakai untuk Majlis makan malam kat kolej...tapi disebabkan masalah-masalah tertentu yang tak dapat dielakkan..,tak dapatlah pergi...so baju ni wat pekasam je la...!

perancangan asal~~



Hasilnya amat berbeza dari yang di atas...sebab saya main jahit ikut suka hati je....haha

so..heres the dress...



Abaikan kesepahan yang ada di belakang tu..heehee


Nanti kalau ade peluang utk pakai dress ni..,akan di snap2 lagi..;))

Share