Friday, 22 March 2019

Travel Itinerary : Sabah Day 1 (KK)

Assalamualaikum!

I just back from Sabah!

Ni kira plan mengejut jugak lah, plan and bought the flight ticket on January 2019.  Flight beli dengan Airasia satu family total RM 258 x 3 pax + luggage 20KG RM 74.55 = RM 848.55. Kami ambil flight pagi depart pukul 10.20 a.m. Tapi Airasia memang terkenal dengan flight delayed, so kami terbang pukul 11.00 a.m.

Sampai KK Airport lebih kurang pukul 1.15 p.m. Terus pergi ambik kereta yang dah booked through Easybook sebab ada point so boleh redeem. Nama company kereta sewa tu Epta Travel, kaunter dekat dalam KKIA tu jugak. Kami ambil kereta Saga tahun 2010 dengan rate RM 117.00/day.

Lepas dapat kereta terus menuju hotel Promenade Service Apartment untuk check in. Tapi tak recommended lah sebab dia service apartment, so bercampur dengan rumah orang. Then jalan nak ke bilik pon agak sunyi dan kotor. Book dekat situ sebab murah dan dekat dengan pasar filipin,then the reviews at the Agoda (we booked through Agoda) is quite good. Maybe sebab kitorang dapat bangunan lama kot. Lepas rehatkan diri kitorang pergi cari makanan dekat Pasar Filipin, memang banyak seafood fresh dekat sini tapi kitorang makan dekat KK Waterfront foodcourt sebab tak selesa makan dalam pasar tu. Lagi satu kononya nak makan sambil tengok sunset.. heehee.. Seafood diorang memang fresh, tapi masakan kurang menepati selera 😁. 




Lepas makan kitorang gerak ke light festival, Oceanus Mall. Kitorang jalan kaki je sebab nak save duit minyak kereta untuk ke Kundasang esoknya 😊. Pukul 8.30 macam tu kami balik ke hotel sebab penat pagi tu pon tak habis lagi... Isyraf je yang recharge.. haha.. 
Esoknya ke Kundasang kita cerita next post ya. 😊



No comments:

Post a comment