Sunday, 15 April 2018

2 years of marriage:what I learned?

Assalamualaikum.
It's been 2 years me & husband get married. Alhamdulillah, dikurniakan seorang anak lelaki. Baru 2 tahun, tak layak rasanya nak bercerita pasal rumah tangga. Masih terlalu awal untuk cerita soal perkahwinan.
Tapi tak salah rasanya membuka mata pasangan-pasangan di luar sana yang perkahwinan bukanlah sesuatu yang mudah. Sepanjang berkahwin banyak benda yang kita akan pelajari. It is like a "on job training", the more you going true, the more you know how to handle it.
I know my husband for 7 year before we decided to get married, yet still many thing I have to learn about him, and same goes to him. Having baby make us more tolerate between each other. Before you get married, please make sure that you are not only ready to cook, wash, and etc. But please make sure you are ready to understand, tolerate, being logic, handle your anger and low down your ego. 樂
 

Thursday, 12 April 2018

How to Apply Check Out Memo?

How to Apply Check Out Memo for Foreign Workers return to Their Country?

Assalamalaikum.

For every foreign workers/maid going back to their country of origin for goods, employer need to issue a Check Out Memo for them as a proof they are going back to their country and to erase their record in immigration system. Check Out Memo are available to issue at Immigration Department (foreign workers unit) in every state.

For Selangor Immigration Department, the documents are as follows :-

1)Authorized & Application Letter (state the workers name & Passport No)
2)Workers passport copies
3)Flight Ticket (confirmed)
4) Form 49,24,13,9 of the company
5)IC copy director & Wakil Majikan
6)Copy of  KWSP to show wakil majikan name
7)Original Passport
8) Yellow Card copy and original

for Selangor branch, for check out memo issuance need at least 14 weeks before flight date. This is due to avoid cancellation on flight and check out memo.


Saturday, 23 December 2017

MIGRAIN !

ASSALAMUALAIKUM

Tak berapa sihat beberapa hari ni. Went to clinic yesterday and have been diagnosed with  Migraine.

So,apa Migraine ni?

Migrain - sakit berdenyut-denyut yang terlampau pada sebelah kepala atau seluruh kepala. 

Seriously, the pain is unbearable. A kind of throbbing headache.


Simptom : 

1) Sensitif kepada cahaya dan bunyi yang kuat
2) Sakit pada rongga mata
3) Mual/Muntah
4) Sakit teruk pada kepala lebih dari 4 jam


I faced all of the above. ;(

Doktor cakap mungkin disebabkan stress. So kena kurangkan stress,but I don't think it is easy..hahaa

Image result for headache

Tuesday, 12 December 2017

New Life : A Wife,A Mother

Assalamualaikum.

A year and a half after last update. Lamanya,dah anak sorang dah.hahaha

Yes, i'm now officially a Mother :) Mama to Muhammad Isyraf Syauqi Bin Muhammad Irham. Born on 14/01/2017 through Emergency Cesarean due to Fetal Distress. A bit disappointing cannot deliver him by normal vaginal delivery,but Alhamdulillah he is safe.

Isyraf dah nak masuk 11 bulan pun. So how is my life after almost one year being a mother?? I am happy yet tired . hahahaa. I have learn it is not easy being a working mother, but I am trying to be a best mother to my son and a productive worker at a same time. To mothers out there, we are strong!


I Love You,Son!

Thursday, 26 May 2016

Wedding Journey : DIY hand bouquet

Assalamualaikum.
Still tak move lagi dari wedding. Huhuhu.
Nak cerita hand bouqeut masa wedding hari tu diy sendiri walaupun bunga tangan ada dalam pakej bridal tu. Buat sendiri mula2 untuk pakai masa nikah,tapi rasa macam cantik lagi guna masa sanding.huhu
Kos :
1) Bunga putih & peach - beli dekat Kaison,sejambak RM 7.50 x 2 jambak = RM 15.00
2) Ribbon cream - beli dekat GM segulung RM 9.00
3) double tape - mr.DIY - RM 2.50
4) manik - GM - sebijik 0.55 sen x 3 = RM 1.65
Total = 28.15 ++
Lepas pakai masa sanding,bff pulak pinjam untuk E-day dia. Huhu

Sunday, 15 May 2016

I'm Married..! The lesson from the wedding....😌

Assalamualaikum

Yes,alhamdulillah. I'm someone's wife now.
Walaupun banyak sangat dugaan sebelum majlis,tapi bila dah selesai rasa lega sangat. Memang agak kelam kabut sebab ini majlis perkahwin yang pertama dalam keluarga kecil kami dan banyak yang kami urus sendiri. So kalau korang pon uruskan majlis perkahwinan sendiri dan baru pertama kali, sila :-
1) Buat persiapan awal
2) Buat list apa yang perlu dibuat & siapa      yang buat  ! Penting!
3) Tempah apa yg patut 6 bulan awal

My worst nightmare is when the 'makcik' that promise to prepare my 'makan beradap' cancelled last minute. 😭 Dia tarik diri masa malam sebelum majlis ! Memang sangat la terlalu tak patut sebab alasan dia bagi memang xmunasabah (btw,alasan dia nk g cari rumah sewa) Tapi tak apa, benda dah settle. Alhamdulillah. May this marriage last forever ❤




Sunday, 14 February 2016

Wedding Journey : DIY Doorgift Brown Paper Bav

Assalamualaikum peeps. 😃

Lets move to our next wedding DIY 😱

Sekarang ni dah ramai yang guna brown paper bag untuk isi doorgift kahwin. Brown paper bag ni paper bag yang untuk goreng pisang,MCD & etc. Memang jimat guna brown paper bag ni...tapi nak bagi menarik kena rajin skit lah...

At first, I want to add doily + ribbon but as I do not have much time left I just use rubber stamp on the doily paper. The cost of this paper bag :

1) Brown Paper Bag  -  4.00/pkt (100pcs) x 8 pkt = RM 32 (0.04/pcs)
2) Doily Paper  -  4.50/pkt (250pcs) x 4 pkt = RM 18.00 (0.018/pcs)
3) Rubber Stamp - 3pcs = RM68 (used for brown paper bag & doily paper)

Cost per paper bag = 0.04 + 0.02 = 0.06 (tak kira cop,sbb guna untuk benda lain jugak)

See,jimattttt...hehehe